ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Η Τσαγκαράδα είναι πολύ γραφικό και παράλληλα τουριστικό χωριό που ανήκει στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου στο Πήλιο. Το όνομα του συγκεκριμένου χωριού είναι αμφίβολο από που προήρθε αφού υπάρχουν αρκετές εκδοχές γι αυτό. Η πιο απλή εκδοχή έχει σχέση με τα παπούτσια και βασίζεται στο γεγονός ότι το χωριό κάποτε ονομαζόταν «Τσαγκαράδες». Μία ακόμη εκδοχή βασίζεται στην ετυμολογία ξένων λέξεων κυρίως Σλαβικών που στη διαλεκτό τους σημαίνει ωραία θέα.

 

Το χωριό αυτό αποτελείται από τέσσερις μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες: Άγιοι Ταξιάρχες που είναι και ο παλαιότερος οικισμός, Αγία Παρασκευή και Άγιος Στέφανος, που βρίσκονται κατά μήκος του δημόσιου δρόμου, και Αγία Κυριακή, η οποία βρίσκεται χαμηλά στην πλαγιά του βουνού προς τη θάλασσα.

 

Ο οικισμός της Τσαγκαράδας είναι χτισμένος σε υψόμετρο 500 μέτρων και έτσι οι επισκέπτες μπορούν να αγναντέψουν από ψηλά τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά αρχοντικά και πολύ πράσινο είναι το σκηνικό που δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτό το χωριό του Πηλίου. Οι πλατείες, τα πλατάνια,  οι περίτεχνες σκαλιστές κρήνες, οι παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ κάνουν κάθε επισκέπτη να αγαπήσει αυτό το μέρος και να θέλει να το επισκεφθεί ξανά.

 

Η Τσαγκαράδα είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα μαζί. Το χειμώνα με τους πετρόχτιστους ξενώνες και το καλοκαίρι με τις μαγικές παραλίες που βρίσκονται λίγα μόλις χιλιόμετρα, όπως Μυλοπόταμος και Φακίστρα, η Τσαγκαράδα αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό για χαλάρωση πενήντα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου.

Δείτε περισσότερα για αίθουσα εκδηλώσεων Πήλιο.

Μενού